25 Temmuz 2018 Çarşamba

Süper Deney: Patlayan Duman; Duman Yanar mı, Duman Akar mı?



Süper deney; patlayan duman; duman yanar mı, duman akar mı? Eğlenceli ve heyecanlı deney arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu deneyimizde dumanın yandığına şahit olduk, dumanın aktığını gördük ve çok eğlendik. Sizi de bekliyoruz. Bilimin eğlenceli ve ilginç haline hoşgeldiniz! İyi seyirler.

Dökülmeyen Su Deneyi; Su neden Dökülmüyor?



Dökülmeyen su deneyi; su neden dökülmüyor? Şişedeki suyu topun tutabilmesi. Eğlenceli ev deneyleri ile yine karşınızdayız. Eğlenceli ve ilginç iki deneyimiz eğlenceli videomuzda. Üzerimizda bulunan havada çeşitli gazlar mevcuttur vebu gazlar ağırlıklarından dolayı yeryüzüne basınç uygularlar. Bu basınca atmosfer basıncı denir. (76 cmHg) Bu basıncı çeşitli deneylerle gözlemleyebiliriz. 1- Şişeyi ağzına kadar dolduracağız ve pinpon topunun ağzında kalabilip kalamadığını gözlemleyeceğiz. 2- Bardağı ağzına kadar dolduracağız ve ters çevrildiğinde kağıdın dengede kalabilme durumuna bakacağız. Hadi başlayalım! Bilimin eğlenceli ve ilginç haline hoşgeldiniz! İyi seyirler.

20 Temmuz 2018 Cuma

Elde Ateş Yakma Deneyi!!!

Elde ateş yakma deneyi yapıyoruz. Çok ilginç ve heyecanlı, hemen izle. Eğitimde eğlenceli deney burada. Bu deney en ilgi çekici deneylerden biridir. Deneyimizde önce güvenlik önlemleri alınır. Daha sonra bulaşık deterjanı, çakmak, çakmak gazı, tabak, su alınır.

Dikkatli bir şekilde önce bulaşık deterjanı ile su karıştırılır; arkasından çakmak gazı ile köpürtülür. Bu köpükler el ile alınarak çakmak yakılır veeee...
devamını videomuzdan izleyelim...

Bilimin eğlenceli ve ilginç haline hoşgeldiniz! İyi seyirler.

17 Temmuz 2018 Salı

Elektroskop nasıl yapılır? Birkaç dakikada kolayca yapımı, eğlenceli ve ilginç bilim bu videoda

Basit elektroskop nasıl yapılır? Eğlenceli ve kolay bir şekilde elektrostatik kuvveti görebildiğimiz bu aleti (deney i) birkaç dakikada, evdeki malzemelerle yapalım. Bilimin eğlenceli ve ilginç haline hoşgeldiniz! İyi seyirler.



14 Temmuz 2018 Cumartesi

3 deney: Karabiberlerin kaçışması, iğne yüzdürme, suyun ipi izlemesi. (17)




Adezyon, kohezyon ve yüzey gerilimi hakkında 3 deney yaptık.
-Karabiberlerin deterjanla kaçışması,
-iğnenin su yüzeyinde batmadan durması,
-İpi izleyen su.

Beğen
Takip et
-     Videoda kullanılan müzik bensound.com üzerinden alınmıştır.-

fizikchi youtube kanalı
fizikchi@msn.com
http://fizikchi.blogspot.com/

12 Temmuz 2018 Perşembe

Deney 16: Bardaktaki suyun yükselmesi


Gerekli malzemeler: Tabak, bardak, su, kağıt, çakmak

Bu deneyimizde sonuçta bardağın içindeki hacim azalacağından dış basınç fazla gelecek ve bardağın içine su dolacaktır

10 Temmuz 2018 Salı

Çakmaksız Ateş Yakma Deneyi


malzemeler
-folyo  -pil    -makas

Günlük hayatta, piknikte, kampta çakmaksız kalabiliyoruz. Bunun için çok kolay bir yolumuz var. Sigara etrafından çıkan folyoyu önce ıslatarak kağıdından ayıralım. Daha sonra ortası ince olacak şekilde kesmelisiniz, kenarları da kalın kalmalı. Pilimizin iki kutubu arasında bu folyo vasıtasıyla bağlantı oluşturduğumuzda elektronlar akmaya başlar. İşte bu noktada folyonun ince olduğu yerde elektron akışından dolayı dayanamaz ve yanmaya başlar. Burada ışık ve ateş elde ederiz.

Aslında bu olay mantık olarak ampullerde tungsten telin ışık verme mantığına benzer. Ancak tabiki o tel daha dayanıklı olduğundan hemen kopmayacaktır.